Vi finns här för dig.

Pokerstars

Pokerstars lanserades år 2001 och är idag världens största nätpoker-sajt. Pokerstars erbjuder ett brett utbud av pokerspel såsom Texas hold’em, Omaha och femkortspoker och har över 15 000 aktiva spelare dagligen.

Poker och spelberoende

Precis som med andra spel, finns det risker för problematiskt spelande med poker. Vissa anser att pokerspelare är utsatta för extra stora risker att få spelproblem eller bli spelberoende. Anledningarna till detta kan vara den snabba intensiteten i spelet. När ett spel är över kan man direkt börja på nästa. Detta är inte möjligt i exempelvis lotteri och betting. Dessutom så är poker ett av få spel på internet där spelaren själv har full kontroll. Detta kan lätt inge känslan av att man är bättre än de andra spelarna och kommer att vinna i det långa loppet.

Pokerstars och spelberoende

Pokerstars arbetar aktivt med att främja ansvarsfullt spelande och motverka spelproblem och spelberoende. Man ser till att inga spelare under 18 tillåts att spela hos Pokerstars.

Åtgärder som Pokerstars har tagit för att minska riskerna för problematiskt spelande är att erbjuda spelare att själva kunna stänga av sig från sidan eller ta en paus, ge tips om hur man kan spela ansvarsfullt, tillhandahålla kontaktinformation till organisationer för spelberoende och anhöriga samt låta spelare själva sätta upp sina gränser för insatser och insättningar.