Vi finns här för dig.

Betsson

Betsson AB har en lång historia och grundades redan år 1963, då under namnet AB Restaurang Rouletter. Idag erbjuder företaget spel inom bland annat poker, casino och livebetting. Några av företagets populäraste sajter är betsson.com, Betsafe och Nordicbet.

Hantering av spelproblem

Betsson arbetar aktivt med att främja ett ansvarsfullt spelande och att motverka spelberoende och spelproblem. Man för även en ständigt öppen dialog med exempelvis olika myndigheter, organisationer för spelberoende och andra aktörer på spelmarknaden om frågor som rör problematiskt spelande. Några konkreta åtgärder som Betsson har tagit i arbetet mot ansvarslöst spelande är;

Forskning och studier. Enligt Betsson är det bästa sättet att förbättra arbetet mot spelberoende att grunda besluten som tas på vetenskapliga studier. Exempelvis så delar Betsson årligen ut ett stipendium på 15 000 kr för att främja forskning om spelberoende.

Heltidstjänst för ansvarsfull spelande. Sedan 2007 har Betsson tillsatt en heltidstjänst för att arbeta med ansvarsfullt spelande och spelberoende frågor inom företaget.

The global Gambling Guidance Group (G4). Sedan 2007 har Betsson samarbetat med G4, som främjar ansvarsfullt spelande. Bland annat har man sett till att utbildningarna inom Betsson för ansvarsfullt spelande har blivit ännu bättre. Betssons medarbetare utbildas varje år inom spelberoende och spelproblematik

Länkar på hemsidan. På Betssons hemsida kan man hitta länkar till olika organisationer för spelberoende. Exempelvis har man kontaktinformation till Stödlinjen, Spelberoendes Riksförbund och Gambler Anonymous Sverige.

KBT-program. Genom ett samarbete med Sustainable Interaction så erbjuder Betsson ett KBT-program för personer som vill spela mindre eller sluta spel helt. Enligt Betsson själva så har programmet visat på goda resultat.